«Πρώτες Βοήθειες» για το κινητό σας!

Έπεσε το κινητό σας σε νερό; Βράχηκε κατά λάθος; Έπεσε πάνω του καφές ή άλλο υγρό από αμέλεια; Δώστε του της «Πρώτες Βοήθειες» και απευθυνθείτε αμέσως σε εμάς για να ελαχιστοποιήσουμε την έκταση της τυχών βλάβης του κινητού σας.
Ομάδες Υγρών
    Υπάρχουν πολλών ειδών υγρά που μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία του κινητού μας, το κάθε υγρό έχει και τις ιδιαιτερότητές του:

  • Θαλασσινό νερό: έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι που διαβρώνει τα ευαίσθητα μέρη της συσκευής μας.
  • Καφές: ο καθαρός καφές είναι σχετικά πιο ακίνδυνος από τον καφέ εμπλουτισμένο με ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι εκείνη που κολλάει πάνω στα μέρη της συσκευής και δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα.
  • Χημικά και Υγρά Καθαρισμού: Από τις πιο επικίνδυνες ομάδες, εάν η συσκευή σας πέσει ή έρθει σε επαφή με αυτή την ομάδα υγρών χρειάζεται άμεση επίσκεψη στο κατάστημά μας. Όσο μεγαλύτερη η τοξικότητα του υγρού τόσο μεγαλύτερες και οι καταστροφές που επιφέρει.

Πρώτες Βοήθειες

Χρόνος Αντίδρασης: Όσο πιο γρήγορα αντιδράσουμε στο συμβάν, μειώνουμε τις πιθανότητες να εισχωρήσει το υγρό στο κέντρο της συσκευής μας.

  1. Απενεργοποίηση: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να απενεργοποιήσουμε την συσκευή μας, με αυτό τον τρόπο προλαμβάνουμε τυχών βλάβες.
  2. Απομάκρυνση: Σε αυτό το στάδιο απομακρύνουμε όλα τα μέρη της συσκευής, όσα αυτή μας επιτρέπει (μπαταρία, κάρτα ή κάρτες SIM, κάρτα μνήμης).
  3. Αφύγρανση: Με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί σκουπίζουμε καλά την συσκευή και τα μέρη της. Σε αυτό το σημείο κοινός γνωστή είναι η χρήση θερμού αέρα με σεσουάρ μαλλιών. Είναι μια λανθασμένη μέθοδος, διότι εάν χρησιμοποιήσουμε το σεσουάρ με κρύο ή ζεστό αέρα υπάρχει περίπτωση να πιέσουμε σταγονίδια να εισέλθουν πιο πολύ στο εσωτερικό της συσκευής ή να καταστρέψουμε ευαίσθητα από την θερμότητα μέρη της συσκευής.
    Προληπτικά: Καλό θα ήταν εάν δεν μπορείτε εκείνη την στιγμή να μας επισκεφθείτε να τοποθετήσετε την συσκευή σας σε κάποιο απορροφητικό υλικό όπως τα φακελάκια Silica Gel. Έτσι θα μπορέσει το υλικό να τραβήξει την υγρασία από την συσκευή.

    Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε την συσκευή σας. Έπειτα από τις παραπάνω ενδεικνυόμενες ενέργειες πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προβούμε στην σωστή αποκατάσταση της συσκευής σας.


Αντίγραφo Ασφαλείας
    Πολλά από τα αρχεία που υπάρχουν στην συσκευή σας ή στην κάρτα μνήμης μπορεί εν μέρη να καταστραφούν. Για να μη έρθετε ποτέ σε αυτή την δυσάρεστη θέση πρέπει να έχετε δημιουργήσει backup των αρχείων σας στον υπολογιστή σας ή καλύτερα μπορείτε να συνδέσετε το mail σας και να σώζετε εκεί τις επαφές και τα στοιχεία που θέλετε και χρειάζεστε, έτσι δεν θα ανησυχείτε μήπως χάνοντας το κινητό σας χαθούν και τα πολύτιμα αρχεία σας. Για να συντονίσετε την συσκευή σας επισκεφθείτε το κατάστημά μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελευταία Άρθρα

3ο Delphi Economic Forum: Digital Disruption Sessions     Τα Digital Disruption Sessions, μια σειρά από...
AI και Office 365     Η Microsoft εισάγει για πρώτη φορά στο Office 365 στοιχεία που συνδέουν τα...
iPhone X, 9 βίντεο-λόγοι που θα σας πείσουν!   Πολλοί αναρωτήθηκαν, "iPhone X;". Σας παρουσιάζουμε 9 βίντεο-λόγους που θα...
Samsung Galaxy Note 8     Ένα χρόνο με την κυκλοφορία του Galaxy Note 7 η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, Samsung, ...
Nokia 7     Η HMD Global ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το λανσάρισμα του Nokia 7 στην κινεζική αγορά, του...
«Πρώτες Βοήθειες» για το κινητό σας! Έπεσε το κινητό σας σε νερό; Βράχηκε κατά λάθος; Έπεσε πάνω του...
LiveZilla Live Chat Software