Η Apple πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχεδιασμό του iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2020, με τις κύριες αλλαγές να έρχονται στην επιλογή της οθόνης και την καθιέρωση της τεχνολογίας OLED.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές, οι διαγώνιοι των οθονών θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή τρία μοντέλα, στις 5,8 ίντσες, 6,1 ίντσες και 6,4 ίντσες με την διαφορά ότι όλα τα πάνελ θα είναι τεχνολογίας OLED αφήνοντας πίσω την τεχνολογία LCD.

Παράλληλα, θα υπάρχει και αισθητική διαφοροποίηση σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα και αυτά που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο του 2019. Συγκριτικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αλλαγές στα φετινά μοντέλα θα αφήσουν σχεδόν ίδια την εμφάνιση και θα επικεντρωθούν στα εσωτερικά, τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών. Επιπλέον, ο φετινός διάδοχος του iPhone XR αναμένεται να διατηρήσει την LCD οθόνη ενώ η μόνη αλλαγή αναμένεται να είναι η ενσωμάτωση νέας κύριας κάμερας.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν στο Διαδίκτυο, και που συνήθως προέρχονται από τους υπό-κατασκευαστές της Apple ανά τον κόσμο, θέλουν την αμερικανική εταιρεία να απαλείφει ολοκληρωτικά την εγκοπή (notch) στο επάνω τμήμα της οθόνης όπου φιλοξενούνται αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου και η εμπρόσθια κάμερα. Η ειρωνεία στην όλη ιστορία είναι ότι μετά την εμφάνιση της εγκοπής στο iPhone X πολλοί ήταν οι κατασκευαστές που ακολούθησαν τα βήματα της Apple.

Η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει επιλέξει σαν κύριο προμηθευτή οθονών την κορεατική Samsung, ενώ μικρότερο κατασκευαστικό έργο θα αναλάβουν η επίσης κορεατική LG Display και η κινεζική BOE. Ήδη σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι η ιαπωνική Japan Display που μέχρι τώρα προμηθεύει την Apple με LCD πάνελ για το iPhone XR έχει κλείσει τις συμφωνίες που χρειάζεται για να αναπληρώσει το έργο που θα της αφαιρεθεί από την Apple.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ακριβότερα μοντέλα του 2020 θα είναι αυτά στις 5,8 και 6,4 ίντσες που θα διαθέτουν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος μέσα στο πάνελ, ενώ το μοντέλο των 6,1 ιντσών θα διαθέτει μεν οθόνη OLED αλλά με μία πρόσθετη «στρώση» αφής που θα λειτουργεί σαν σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, μία λύση σημαντικά πιο οικονομική και άρα πιο πρόσφορη για μαζική παραγωγή.

Πηγή: pestaola.gr, μέλος του Ομίλου «Ναυτεμπορική»

Τελευταία Άρθρα

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχεδιασμό του iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2020, με...
Ελάχιστα μετά την επίσημη εμπορική διάθεση της νέας σειράς Galaxy S10, η Samsung φέρεται να σχεδιάζει...
3ο Delphi Economic Forum: Digital Disruption Sessions     Τα Digital Disruption Sessions, μια σειρά από...
AI και Office 365     Η Microsoft εισάγει για πρώτη φορά στο Office 365 στοιχεία που συνδέουν τα...
iPhone X, 9 βίντεο-λόγοι που θα σας πείσουν!   Πολλοί αναρωτήθηκαν, "iPhone X;". Σας παρουσιάζουμε 9 βίντεο-λόγους που θα...
Samsung Galaxy Note 8     Ένα χρόνο με την κυκλοφορία του Galaxy Note 7 η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, Samsung, ...
LiveZilla Live Chat Software