Ελάχιστα μετά την επίσημη εμπορική διάθεση της νέας σειράς Galaxy S10, η Samsung φέρεται να σχεδιάζει την επόμενη κίνησή της που θα είναι ένα απόλυτα «full – screen» τηλέφωνο.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι η επόμενη συσκευή smartphone της Samsung θα διαθέτει οθόνη που θα καλύπτει σε ποσοστό 100% την εμπρόσθια επιφάνεια του τηλεφώνου. Αυτό μεταφράζεται σε απουσία εγκοπής στο επάνω τμήμα της οθόνης (notch) και περιθωρίων γύρω από αυτή (bezels).

Την είδηση μετέδωσε το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap φιλοξενώντας παράλληλα δηλώσεις του Yang Byung – duk, αντιπροέδρου της Samsung και επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D). «Η τεχνολογία μπορεί να φτάσει έως το σημείο όπου η οπή της εμπρόσθιας κάμερας (camera hole) θα είναι αόρατη, ενώ δεν θα επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη λειτουργικότητα της κάμερας», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του στελέχους της κορεατικής εταιρείας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung δεν υιοθέτησε ποτέ την χαρακτηριστική εγκοπή πάνω από την οθόνη, κάτι που έκαναν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple με το iPhone X, που ανακοινώθηκε επίσημα το φθινόπωρο του 2017. Αντίθετα, η κορεατική εταιρεία υιοθέτησε τη λύση της camera hole που είδαμε στην πρόσφατη σειρά Galaxy S10.

Το συγκεκριμένο τρικ, που ονομάζεται και hole-punch, στην ουσία «κόβει» την οθόνη στην περιοχή όπου βρίσκεται η κάμερα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το οπτικό αποτέλεσμα της οπής στην οθόνη. Με δεδομένο ότι η Samsung δεν έχει ανακοινώσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση της επόμενης σειράς συσκευών της, ο Yang ξεκαθάρισε «δεν θα ήταν δυνατό» αυτό να γίνει μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

Με δεδομένο ότι η Samsung πολύ πρόσφατα έκανε ένα τεράστιο σχεδιαστικό άλμα παρουσιάζοντας την πρώτη της συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη δεν πρέπει να θεωρείται απίθανό να παρουσιάσει σχετικά σύντομα και μία πραγματικά «πλήρους οθόνης» συσκευή. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Yang χαρακτήρισε την Infinity – O οθόνη της σειράς S10 ως «επίτευγμα για την εταιρεία».

Ήδη από τον περασμένο ο Οκτώβριο η εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να «μεγαλώσει» το μέγεθος των οθονών στις συσκευές της. Αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας ορισμένες πολύ συγκεκριμένες τεχνολογίες: με την τοποθέτηση σαρωτών δακτυλικού αποτυπώματος μέσα στην οθόνη, τοποθετώντας αισθητήρες κάμερας μέσα στην οθόνη, με την χρήση απτικών τεχνολογιών επί της οθόνης και με την ενσωμάτωση των ηχείων επίσης μέσα στην οθόνη (κάτι αντίστοιχο με το G8 της LG Electronics).

Πηγή: naftemporiki.gr, Samsung, TheBestShop

 

https://twitter.com/SamsungMobile/status/1098307228241584129

https://twitter.com/SamsungMobile/status/1098307228241584129

https://twitter.com/SamsungMobile/status/1098307228241584129

https://twitter.com/SamsungMobile/status/1098307228241584129

Τελευταία Άρθρα

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχεδιασμό του iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2020, με...
Ελάχιστα μετά την επίσημη εμπορική διάθεση της νέας σειράς Galaxy S10, η Samsung φέρεται να σχεδιάζει...
3ο Delphi Economic Forum: Digital Disruption Sessions     Τα Digital Disruption Sessions, μια σειρά από...
AI και Office 365     Η Microsoft εισάγει για πρώτη φορά στο Office 365 στοιχεία που συνδέουν τα...
iPhone X, 9 βίντεο-λόγοι που θα σας πείσουν!   Πολλοί αναρωτήθηκαν, "iPhone X;". Σας παρουσιάζουμε 9 βίντεο-λόγους που θα...
Samsung Galaxy Note 8     Ένα χρόνο με την κυκλοφορία του Galaxy Note 7 η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, Samsung, ...
LiveZilla Live Chat Software